Kaderin bir cilvesi olması lazım!?

Gönderen: Poetik Kaos Kategori: Genel Yorum Yaz

Kaderin cilvesi hep kötü mü olmalıdır? Bilmiyorum belki de kimse bu güne kadar sormadı bu soruyu. Ama bildiğim bir şey var; pazar sabahı başıma gelen kaderin cilvesi yine kötüydü. Kendisine “Gececi Nejat” takma adını uygun bulmuş olan kardeşimiz, bütün işi gücü bırakıp naçizhane yazdıklarımın bulunduğu şahsi sitemi hacklemiş. Ne diyelim ellerine sağlık. Hayatın yeri geldiğinde insanlara ne denli acımasız olduğunu ve her zaman temkinli olunması gerektiğini bir kere daha gösterdi. Arkadaşımız, sitenin yönetim panelini eline geçirmenin yanında bugüne kadar yazdıklarımın hepsini silmiş. Ben ise bugüne kadar hiç bir yedek almamıştım. Yazdıklarımın tümü sadece sitede bulunmaktaydı.

Siteyi ilk açtığımda, yıllar sonra bu yazdıklarımı okudukça zamanın ve anıların içerisinde kaybolacağımın hayalini kurmuştum. Lakin gördüm ki bu kadar hayalperest olmayıp biraz da temkinli davranarak yedek almak gerekirmiş. Bütün yazılarımı geçtim, en son sadece O okusun diye yazdığım yazı, O okumadan silinmiş gitmiş.. Bir daha ne zaman kendime ve Ona karşı bu kadar samimi olur da uzunca bir yazı yazarım bilemiyorum. Yıllarca gözünüz gibi bakıp, okutup, büyütüp, emek verdiğiniz evladınızın bir maganda kurşunu sonucu ölmesi gibi.. Diyeceksiniz şimdi, “Abartıyorsun, sitede bişey yazmıyordu ki zaten”. Ama o sitenin en büyük takipçisi bendim ve o siteye emek harcayarak bir nebze de olsa kendimi mutlu ve huzurlu hissediyordum.

Şimdi güvenemiyorum.. Tekrar olursa diye.. Belki de bu yazıyı daha bir kişi bile okumadan “Gececi Nejat” takma adlı arkadaşımız bir kere daha hevesimi kursağımda bırakacak.. Şimdi, “Sağlık olsun, kökü bende daha çok ve daha güzel yazarım” diyip devam mı etmeliyim yoksa “Yeter bu kadar bir daha boşa gidebilecek bir şey için emek harcamamalıyım” mı demeliyim.. Bilemiyorum.. Hayat, her zaman ikinci bir şans tanımıyor. Ben bu şansı kendime tanımalı mıyım..?

Görüldüğü üzere kararsız bir durumdayım. Fakat karar vermemde, “Gececi Nejat” takma adlı kardeşimizin eylemleri de etkili olacak. Bakalım istikrarla devam edeck mi, yoksa sadece kendini kanıtlamak amacında olan bir şahsiyet mi..? Onun için belki de bir şey değişmeyecek ama benim için durumlar farklı..

Hacklerse de ellerine sağlık.. Lakin, ceza hukuku dersinde bize öğretilen bir şey vardı; “Suç kabul edilen hiç bir eylem, cezasız kalmaz.” Bu yapılan hareket de internet ve sanal suçlar konsorsiyumu tarafından bir suç olarak kabul edildiğine göre, bu durumun da yargı makamı tarafından cezasız kalmayacağını belirtirim..
Umarım bir daha yaşanmaz.. Kendinize iyi bakın..

Oğuzhan..

Yorum Yaz