Kendinizi kaybettiniz mi hiç?

Gönderen: Poetik Kaos Kategori: Genel Yorum Yaz

Bu soruyu kaçınız cevaplayabilir? Yani der ki çıkıp ortaya ben şu zamanlar arası kendimi kaybettim kardeşim. Ben gibi davranmadım çünkü ben şuydum.. Artık eminim ki ben 2003 yılının sonlarından iki hafta öncesine kadar kendimi kaybetmişim. Buldum ve mutluyum.. Uzun yıllar tatil yapamadıktan sonra çıplak ayağınızın sıcak kumlara değmesi gibi bir şey.. Yavaşça yürürsünüz önce, ayağınız özlediği kumlara doya doya bassın diye şöyle hafifçe kumun içerisine gömersiniz ayaklarınızı yürürken. Sonra ayağınızın yandığını hissedersiniz ve sanki dün de gelmiş gibi koşmaya başlarsınız denize doğru.. Fakat yanmanın verdiği acıdan şikayetçi değilsinizdir. Hiç gitmek istemezsiniz sonra.. Gitmek zorunda kalabilirsiniz ama aklınız orda kalır..

Ben artık burdayım.. Kalan aklımı kaybetmemek için, emekliliğimi de aldım ve geldim bu sahil kasabasına.. Buralarda bıraktığım eski arkadaşlarımla görüştüm.. 3 yıl uzun bir zaman, sebepsiz yere görüşmemek için.. Aflarına sığınıyorum.. Bir hiç uğruna kaybettiğim kimliğim için. Ama insan hayatın nasıl bir şey olduğunu anlayamıyor bir kerede.. Kırılması lazım, üzülmesi lazım, aldatılması lazım.. Yalanla tanışması, onunla arkadaş mı yoksa düşman mı olacağına karar vermesi lazım.. Bunları yaşamalı ki, bilmeli onlarsız geçirdiği vakitlerin değerini.. Çünkü kaybedilmeden anlaşılmaz güzel şeylerin değeri..

Aşılan dağlar yüksek ve sarp kayalıklardan ibaret olsa da, vardım sonunda, yolculuğa karar verdiğim ve her şeyin başladığı durağa.. Artık gelen ilk otobüse binmek yerine, otobüsten inenleri ağarlayacak bu misafirhane.. Bu civara yerleşmek isteyen olursa da, eşlik etmekten onur duyarım..

Oğuzhan..

“Kendinizi kaybettiniz mi hiç?” için 2 Yorum

  1. nm! Demiş ki:

    ozzy süpersin!! oncelikle yazilarina bayildm.cok güzel olmus.ayrica kendini bulmana sevindm.zor bir donem geçirmsin galiba.sonunda senin için degerli insalrn kiymetini bilip onlarin yanina donmen güzel olms.gorüsmek üzereee!!!!!

  2. batının kötü cadısı Demiş ki:

    kaç sene geçerse geçsin.. her okuduğumda üzüyor.

Yorum Yaz